"Gazon Groen beloofd een groen gazon op duurzame wijze"

Bij Gazon Groen geloven wij dat een goed gazon begint met juist bodembeheer

Gazons hebben veel te voorduren, kou, hitte, droogte, vorst gevolgd door te natte periodes. Dit kan veel problemen veroorzaken zoals schimmelinfecties en onkruiddruk. Wij hebben ervaren dat sturen op een gezonde bodem balans het gazon kan beschermen en in top vorm houd tijdens zware omstandigheden

De bodem onder het gazon bestaat uit een uitgebreid scala van leven, zoals schimmels, bacteriën, gisten maar ook insecten, geleedpotigen en wormen. Al deze levende organismen hebben invloed op de kwaliteit van de bodem en het gras wat erop groeit.

Wanneer er sprake van een disbalans dan bestaat het risico dat bepaalde organisme de overhand krijgen, dit zorgt voor infecties, groeibeperkingen, slechte kleur en in het uiterste geval een dood gazon.

Om de bodem in balans te houden is het belangrijk het leven te voeden met organische componenten. Dit kan een mulch laag zijn die u achter laat bij het maaien, een compost laag bij het dressen en de organische componenten van organisch mineralen meststoffen. 

Wil u meer weten over bodembalans? kijk eens rond op onze blog en volg onze socials.