Wanneer najaars meststof op het gazon.

Gepubliceerd op 8 augustus 2023 om 14:20

Optimaal Gazononderhoud in het Najaar: Het Belang van de Juiste Meststof.

Het najaar is een cruciale periode voor het onderhoud van je gazon. Terwijl de zomer plaatsmaakt voor de koelere temperaturen, heeft je gazon speciale zorg nodig om zich voor te bereiden op de winter en om te kunnen floreren in het komende voorjaar. Een van de belangrijkste stappen in dit proces is het toepassen van de juiste najaarsmeststof. In dit artikel zullen we de essentiële aspecten van het gebruik van meststoffen in het najaar voor je gazon bespreken, met de nadruk op het verkrijgen van optimale resultaten.

Waarom Najaarsmeststof?

Het strooien van de juiste meststof op je gazon tijdens het najaar is van groot belang. Terwijl het gras in deze periode nog steeds actief groeit, bereidt het zich voor op de wintermaanden waarin de groei vertraagt. Het verstrekken van de juiste voedingsstoffen, met de nadruk op kalium (potas), helpt het gras sterke wortels te ontwikkelen en winterstress beter te doorstaan. Hierdoor zal je gazon in het voorjaar sneller herstellen en een gezonde, weelderige uitstraling behouden.

Optimale Timing: Eind Augustus tot Eind September

Het ideale tijdsbestek voor het aanbrengen van najaarsmeststof op je gazon ligt tussen eind augustus en eind september. Gedurende deze periode is het gras nog steeds in een groeifase en kan het de voedingsstoffen effectief opnemen. Het is belangrijk om rekening te houden met de specifieke klimatologische omstandigheden in jouw regio, omdat deze de optimale timing kunnen beïnvloeden.

Hoe Te Gebruiken: Dosering en Toepassing

Bij het kiezen van een najaarsmeststof, zoek naar een formulering met een hoger kaliumgehalte dan stikstof. Kalium is essentieel voor winterhardheid en wortelontwikkeling. Lees altijd de aanwijzingen op de verpakking van de meststof om de juiste dosering en toepassingsmethode te achterhalen. Overmatig gebruik van meststof kan schadelijk zijn, dus volg nauwgezet de richtlijnen om optimale resultaten te garanderen.

Wij adviseren Pure Autumn

De organisch mineralen meststof Pure Autumn is ideaal voor het gazon in het najaar. Pure Autumn bevat 20% kalium wat het gras de benodigde kracht geeft door de winter te komen. Daarbij bevat het 6% stikstof om zo de groei van het gazon in het najaar op gang te houden. De 6% is laag genoeg om sneeuwschimmel te voorkomen. Pure Autumn is daarom momenteel bij gazon groen in de aanbieding.

Conclusie: Investeer in de Toekomst van Je Gazon

Het juiste gebruik van najaarsmeststof is een investering in de toekomst van je gazon. Door je gazon goed voor te bereiden op de winter, zal het veerkrachtiger en gezonder zijn wanneer het voorjaar aanbreekt. Zorg ervoor dat je de juiste meststof kiest, deze op het juiste moment toepast, en de instructies zorgvuldig opvolgt. Met deze stappen kun je genieten van een groen en weelderig gazon gedurende het hele jaar.

Wanneer temperaturen dalen verandert de behoefte van het gazon, de stikstof vraag word minder, er is kalium nodig om het gras winter bestendig te maken. Pure Autumn is een organo mineralen meststof ideaal voor het najaar en koude voorjaar.

Pure Autumn bevat 20% kalium om het gras af te harden voor de winter. Het is aan te raden Pure Autmn eind september begin oktober op uw gazon toe te passen.

Pure Autumn bevat toegevoege Bacterien genaamd Bacillus Subtilus. Deze verminderen de kans op schimmel infecties.

Pure Autumn heeft een indirecte werking tegen mos.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.