De Impact van Klimaatverandering op Gazons: Essentiële Tips voor Gazoneigenaren in Nederland

Gepubliceerd op 7 december 2023 om 13:13

Met de intrede van de winter is het een uitgelezen moment om de invloed van klimaatverandering op gazons te onderzoeken. Door de opwarming van de aarde worden we geconfronteerd met extremere en onvoorspelbare weersomstandigheden, zoals langdurige droogte, hevige hittegolven en verschuivende neerslagpatronen. Deze veranderingen hebben een significante impact op gazons, vooral in Nederland. Hieronder vindt u essentiële tips om uw gazon weerbaar te maken tegen deze klimatologische verschuivingen.

heftige regen

Kies Weerbestendige Grassoorten

Opteer voor grassoorten zoals Engels raaigras en roodzwenkgras, bekend om hun droogte- en hittebestendigheid, evenals hun betredingstolerantie. Het selecteren van grassoorten die passen bij het veranderende klimaat is cruciaal.

Optimaliseer de Bodemstructuur

Verbeter de bodem om waterretentie te verhogen en diepere wortelgroei te stimuleren. Organische bodemverbeteraars, zoals zeewiermeel of wormenhumes  verrijken de bodemstructuur en verhogen het waterhoudend vermogen. Gazon Groen bied meerdere opties aan, u kunt altijd contact met ons opnemen om meer opties te bespreken.

Efficiënt Waterbeheer

Efficiënt gebruik van water is essentieel tijdens droogteperioden. Geef water in de vroege ochtend of late avond om verdamping te minimaliseren. Een druppelirrigatiesysteem kan effectief zijn om water rechtstreeks naar de wortels te leiden.

geel gras

Mulchen en Composteren

Het gebruik van mulch en compost helpt vocht vast te houden en voegt organisch materiaal toe, wat de gezondheid van het gazon ten goede komt.

Aanpassing van de Maaihoogte

Verhoog de maaihoogte tijdens droge, hete periodes om de wortels te beschermen en vocht in de bodem te behouden.

compost maken

Doordacht Gebruik van Meststoffen

Beperk het gebruik van stikstofrijke meststoffen in droge tijden. Overweeg producten zoals "Pure Sport & Golf" en “Pure Autumn”, afhankelijk van hun samenstelling en de behoeften van uw gazon.

Uw Gazon Toekomstbestendig Maken

Bent u klaar om uw gazon aan te passen aan de uitdagingen van klimaatverandering?  Neem nu contact op en zet de eerste stap naar een groener gazon!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.